La Plataforma es reuneix amb la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat

Representants de la Plataforma Antiincineració de Montcada, aixi com altres representants de les plataformes de Sant Feliu, CEPA, van mantenir ahir una entrevista amb membres de la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge a Barcelona. Una trobada per exposar de nou, les reivindicacions de les lataformes contràries a la incineració de residus en els forns de les cimenteres, tal com té projectat el govern autonòmic, juntament amb les fabriques de ciment.

La reunió no va comptar amb la presència del conseller Francesc Baltasar, la seva carregada agenda n'era el motiu. Els membres de la Conselleria es varen comprometre a traslladar al Conseller totes les raons exposades, entre altres, la que és sol.licita la retirada del projecte, sobre tot, en el seu punt 3 que fa referència a la crema de residus.
Cal afegir que la reunió va durar 2 hores en la qual els representants de la Conselleria varen reconèixer que la decisió final serà política, i es prendrà desprès de tenir tots els informes que els hi garanteixin que la principal preocupació dels representants veïnals – la salut- no es veurà afectada. En senyal de bona voluntat, aquests, van oferir als representats antiincineració, estar dispoat a acceptar en la futura comissió, que ha de fer el seguiment de les proves a Vallcarca, la inclusió a la mateixa, de l'empresa o persones que les Plataformes designin lliurament.
Els representants de les Plataformes varen tenir la impressió que es trobàvem davant d'un frontó que tornava les pilotes en moltes direccions, traspassant les responsabilitats a altres departaments o administracions com la Conselleria de Salut, ja que els seus informes poden resultar claus a l'hora de decidir. Una altra sensació de sorpresa, que afecta directament a Montcada, va ser quan un membre de la Conselleria, amb un to irònic i un xic passota, va fer referència al futur trasllat de la Fàbrica Lafarge (cal a dir, que ningú havia preguntat sobre la qüestió) , tot dient: " ja hem contestat a l'Alcalde de Montcada indicant-li que la carta la lliuri també a les Conselleries de Política Territorial, Salut, Industria, Economia i Innovació, doncs, aquest és un tema que no afecta "directament" a nosaltres" ..... es va entendre que ells no adquirien cap compromís, tornant la "pilota" a l'Alcaldia de Montcada insinuant que sí, va en serio convé començar a fer millor els deures.
A títol de resum: Una llarga reunió, que va donar molt de si, podem dir que la mateixa va ser una espècie de diàleg entre sords, on una de les parts s'excusava contínuament amb paraules com: no us puc contestar, ja veurem, cal tenir confiança, etc, no exempt, quan es parlava dels famosos 18 mesos que han de servir per fer proves, i amb expressions com: "..... Si encara hi som presents, creiem que.....," irònica referència a la sensació de "provisionalitat" que està sotmès en aquest moments la Conselleria. A la pregunta, seguin també amb el mateix fil irònic, de: Quan té previst el Conseller visitar Montcada per a donar explicacions sobre el projecte, tal com reclama l'Ajuntament? van respondre: "...... No hi ha res previst, ja veurem.... si encara hi som presents...."
ACTIVITATS PROGRAMADES:

Dia 8 de maig a les 19.30 hores. XERRADA COL·LOQUI, Lloc: LA UNIÓ, avinguda de Catalunya (Masrampinyo).
_____________________________________________________________________________

Dia 29 de Maig a les 20 hores. MANIFESTACIÓ REIVINDICATIVA.
Sortida: A les 19 h. Des de Can Sant Joan per a concentrar-se als voltams de les 20 h. Davant de l'Ajuntament, avinguda de la Unitat per recórrer posteriorment el carrer Major i finalitzar a la Plaça de l'Església
.

ARA, MÉS QUE MAI, NECESSITEM LA TEVA PRESÈNCIA!!!


______________________________