L'Ajuntament manté el posicionament contrari a l'ús de residus de depuradora com a combustible a les cimenteres

Montcada Comunicació: 22/01/2008

Amb motiu de la possibilitat que el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya autoritzi l'ús de residus procedents de depuradora com a combustible a les cimenteres, el govern municipal recorda que continua plenament vigent la moció que va aprovar el Ple de l'Ajuntament de Montcada i Reixac el desembre de 1999 contrària a aquesta mesura.

"Tenim l'obligació de vetllar per la qualitat de l'aire del nostre municipi i per la salut de les persones, instant la Generalitat a establir els sistemes de mesura i control necessaris que ho garanteixin", assenyala l'alcalde, César Arrizabalaga.

En aquest sentit, Arrizabalaga indica que "si el Departament de Medi Ambient i Habitatge pren la determinació de permetre l'ús d'aquest combustible, haurà de garantir, i ens ho haurà de demostrar amb arguments contundents, que no té cap efecte negatiu per a la ciutadania i que no perjudica la qualitat de l'aire".

En qualsevol cas, l'edil reitera que el posicionament del govern municipal respecte a aquest assumpte es correspon amb el contingut de la moció aprovada l'any 1999.