L’actor Sergi López critica el tractament dels residus que porta a terme la cimentera Lafarge a la localitat de Montcada i Reixac. 


A la gravació, el conegut actor, mostra un pot de vidre ple de residus procedents de la incineradora, que ha estat recollits durant tres dies, al terrat d’ un habitatge del carrer Turó, situat a un 300 metres de la fàbrica.



Diferents estudis universitaris han demostrat que la població que habita en un radi d’entre quatre i cinc quilòmetres al voltant d’una incineradora té un risc més elevat de patir malalties greus com poden ser el càncer. Concretament certs tipus de càncer com el de pleura, estómac, fetge o ovaris.Actualment hi hauna sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que falla a favor del veïnat. Aquesta sentència té un recurs presentat per l’empresa i la Generalitat conjuntament. Així el Tribunal Suprem de Madrid ha de sentenciar sobre la empresa Lafarge de Montcada i Reixac i també sobre Cosmos situada al Bierzo. Lafarge va guanyar 601 milions d’euros nets durant el 2013. Un 65% més que al 2012.

Lafarge va guanyar 601 milions d’euros nets durant el 2013. Un 65% més que al 2012. La cimentera de Lafarge situada a Montcada i Reixac va tenir quasi dos milions d’euros de benefici al mercat del CO2. Simplement per la venta de l’excedent de la quota assignada pel govern per a contaminar.
López s’ha sumat d’aquesta manera a la campanya #judicialacimentera que impulsa el veïnat de Montcada i Reixac, Nou Barris, Ripollet i altres municipis afectats pel ràdi d’acció de la cimentera. L’actor s’uneix d’aquesta manera a la campanya en què ja han participat altres persones, com ara el cantautorFeliu Ventura.

En aquest sentit la campanya veïnal inicia a partir del 28 de febrer una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Goteo.org. I per altra banda el proper dissabte 15 de març el col·lectiu Pigme@s Revoltos@s organitza un macro festival solidari a l’Ateneu Popular 9 Barris amb el mateix objectiu.

#JUDICIALACIMENTERA